Villeneuve naar Le Mans

Ex-wereldkampioen en F1-icoon Jacques Villeneuve zal dan toch racen op de 24u van Le Mans. Villeneuve stak zijn interesse voor de etmaalrace nooit onder stoelen of banken en nu krijgt hij de kans om zowaar een gooi naar de winst te doen.

Niemand minder dan het Peugeot team zal volgende week een aankondiging doen van hun rijdersbezetting en het ziet er naar uit dat Villeneuve daarvan deel zal uitmaken. Peugeot bouwde een nieuwe diesel aangedreven Sport-Prototypewagen en wil een serieuze gooi doen naar de winst in Le Mans.

Villeneuve zal deel uitmaken van een équipe met allrounder Stéphane Sarrazin, gevestigde waarde Nicolas Minassian, FIA GT topper Pedro Lamy, F1-tester Marc Gene en Champcar kampioen Sébastien Bourdais.

Als Villeneuve Le Mans wint dan treedt hij in de voetsporen van de grote Graham Hill. Toen die Le Mans won in 1972 was hij de eerste en tot nu toe de enige rijder die de "triple crown" droeg: winst op Le Mans en de Indianapolis 500 en wereldkampioen F1. Villeneuve zou dan bovendien de enige worden die hierbij nog een titel heeft in de Champcars/Cart. Eerst zal er echter een klein obstakel, genaamd Audi V10 diesel, uit de weg moeten worden geruimd. Of dat lukt zien we in juni 2007.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print