Villeneuve: “Vettel staat bij Ferrari aan de foute kant”

Jacques Villeneuve heeft opnieuw zijn onverbloemde mening gegeven. Deze keer over de situatie waarin Sebastian Vettel bij Ferrari verkeert.


Nadat Vettel en Leclerc elkaar voor de zomerpauze enigszins in evenwicht hielden is dat na de zomerpauze zeker en vast niet het geval.

Leclerc weet opvallend beter te presteren en vormt zo zelfs een te duchten tegenstander voor Vettel. Leclerc behaalde de ene polepositie na de andere, vier om precies te zijn. De Monegask wist bovendien in België en Italië te zegevieren, iets dat Vettel uiteindelijk ook in Singapore lukte , al was dat wel enigzins te danken aan de strategie van Ferrari om hem voor Leclerc binnen te roepen.

Feit is wel dat Charles Leclerc volgens Jacques Villeneuve bij Ferrari met alle aandacht, enthousiasme en energie gaat lopen.

“De energie zit niet goed,” aldus Villeneuve.

“Iedereen wil Leclerc. Het is Leclerc, Leclerc, Leclerc … Zowel bij de media als de fans en je kan daar weinig aan doen.”

“Het maakt niet uit hoe goed je rijdt, je bevindt je aan de foute kant van de energie en indien dat zo is dan ondervind je heel wat moeilijkheden”

Volgens Villeneuve heeft het onderling verschil alvast niets te maken met het concept waarrond de wagen gebouwd is.

“De wagen werd gebouwd op basis van de feedback van de rijdes die ervoor mee reden,” aldus Villeneuve.

“Je gaat in de fout en je weet dat je alleen jezelf er moet voor verwijten. Zoiets heeft het kampioenschap ongetwijfeld een andere wending gegeven, ook op mentaal vlak.

“De media en de fans praten er volop over, je voelt de druk en dat heeft een impact.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022