Villeneuve: “Waarom zou Mercedes Ocon kiezen? Hij vormt een groot risico!”

Volgens Jacques Villeneuve moet Mercedes blijven doorgaan met het rijdersduo Hamilton-Bottas. Kiezen voor Esteban Ocon zou volgens de wereldkampioen van 1997 een groot risico zijn.


Gaat Mercedes door met het rijdersduo Hamilton-Bottas of wordt Bottas eventueel vervangen door Esteban Ocon? Bij Mercedes wordt voorafgaand aan de GP van België de knoop doorgehakt.

Bottas startte goed aan het seizoen maar moest de voorbije races een beetje de rol lossen. Hamilton bouwde zo in de strijd om het kampioenschap een mooie voorsprong uit op Bottas.

Mercedes zou overwegen om Bottas te vervangen door Esteban Ocon. De Fransman greep met het oog op dit seizoen naast een racezitje maar zou dus in de running zijn voor 2020. Villeneuve vindt Ocon echter geen goede keuze voor Mercedes.

“Waarom zou je dat doen?”, zei Villeneuve tegenover het Nederlandse ‘Formule 1’.

“Natuurlijk moet Mercedes doorgaan met Bottas. Hoe vaak hebben ze dit seizoen P1 en P2 gehaald?”

Ondanks dat Ocon al voor het voormalige Force India reed en enkele mooie resultaten liet optekenen meent Villeneuve dat de Fransman niet in aanmerking hoort te komen voor het racezitje naast Hamilton.

“Waarom zou je Ocon nemen? Die heeft zich nog helemaal niet bewezen. Ik weet niet hoe goed hij precies is en zou dat risico nooit nemen,” besloot Villeneuve.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022