Villeneuve: “Wat Max Verstappen deed was niet echt slim”

Jacques Villeneuve kan zich niet vinden in de uitlatingen van Max Verstappen die meent dat de situatie veilig genoeg was om volgas door te gaan. Volgens Villeneuve was wat Verstappen deed gewoonweg enorm dom.


“Hij stelde een slecht voorbeeld,” aldus Villeneuve tegenover ‘Motorsport-Magazin’. “Hij stond op de pole, hij dacht niet na en het was niet echt slim wat hij deed.”

Daarmee verwijst Villeneuve naar het feit dat Max Verstappen sowieso de snelste tijd achter zijn naam had staan en dat geen enkele andere rijder die tijd nog kon verbeteren. Verstappen had dus gewoon van het gas kunnen gaan en de polepositie behouden.

Volgens Villeneuve hadden de stewards geen andere mogelijkheid dan Verstappen te bestraffen. Verstappen niet straffen zou immers een erg slecht signaal geweest zijn.

“Dat zou echt slecht voor de Formule 1 geweest zijn,” aldus Villeneuve.

Villeneuve kan zich ook niet vinden in de commentaar van Verstappen dat de situatie volgens hem veilig genoeg was om volgas door te gaan.

“Een rijder mag nooit zelf beslissen of het veilig is of niet want hij kan niet zien of er zich iets anders na de bocht bevindt, iets dat hij niet weet.”

“Hij kan een lekke band krijgen en tegen de wagen crashen of zijn ophanging of vleugel kan breken en crashen. Dat is echt geen goed excuus.”

Tot slot weerlegde Villeneuve ook de commentaar van Red Bull-teambaas Christian Horner die meent dat de FIA de gele lichten niet had geactiveerd en dat dit ook niet op het stuurtje van Verstappen te zien was.

“Wat telt zijn de vlaggen langs de baan, dat is de belangrijkste regel,” meent Villeneuve. “Je moet de vlaggen respecteren, dat is één van de eerste dingen die je leert in de Formule 1.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022