Voert Ferrari de snelste pitstops uit?

Bij de Italiaanse renstal is men met een nieuw wielmoer aan het testen gegaan. Dat doet het om de pitstops in 2010 vlotter dan de tegenstanders uit te voeren.
Bij Williams liet men ons enige tijd geleden al verstaan dat het uitvoeren een pitstop in 2010 slechts drie seconden in beslag zou nemen. Het spreekt voor zich dat het verbod op bijtanken in deze berekening wel parten speelt. Bij Ferrari heeft men alvast een nieuwe wielmoer uitgevonden om op de wagen te plaatsen en om op die manier een pitstop nog sneller te doen verlopen.

Laat ons vooral hopen dat we in 2010 niet nog eens wielen gaan zien rondvliegen. In elk geval is het zo dat Ferrari een kegelvormige moer zou gaan toepassen die sneller in het drukpistool van de inginieur moet klikken. Verder bevat de nieuwe moer een automatische beveiliging die moet voorkomen dat het wiel dus los van de wagen zal komen als deze zich terug op het circuit bevindt.

Vroeger diende diegene die het wiel monteerde deze beveiliging nog handmatig in te schakelen.

“We zijn tijdens deze winterstop op zoek gegaan naar manieren om het proces van een pitstop te doen versnellen. Het veranderen van de banden zou nu nog vlotter moeten verlopen”, aldus designer Nikolas Tombazis.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}