Volkswagen: “Technologie uit de F1 hoort eerder thuis bij premium merken”

Volgens Jost Capito, de motorsportbaas bij Volkswagen, wordt er niet gesproken over een eventueel F1-project.

Volkswagen werd reeds meermaals in verband gebracht met een mogelijke deelname aan de Formule 1. De voorbije weken was het opnieuw prijs want sinds de wissel aan de top van Volkswagen draait de geruchtenmolen opnieuw op volle toeren.

Er werd dan ook druk gespeculeerd over een eventuele deelname van dochtermerk Audi aan de Formule 1, vooral na het dreigement van Red Bull om de Formule 1 te verlaten. Zo liet Red Bull weten dat het met Audi rond de tafel wou gaan zitten om eventueel motorleverancier te worden van de renstal.

Audi ontkende nadien dat het in de Formule 1 zou stappen, maar dat betekent nog niet dat de geruchtenmolen rond Volkswagen tot stilstand is gekomen.

“Er zijn geen gesprekken aan de gang,” aldus Jost Capito, de motorsportbaas bij Volkswagen, tegenover Sportsbusiness Daily. “Het was een weloverwogen beslissing om deel te nemen aan het rallykampioenschap. Als autoconstructeur vinden we het immers goed om aanwezig te zijn in een raceklasse waarbij het publiek de wagens herkent die ook op de normale weg rijden, wagens die we ook verkopen in onze showroom.”

“We beschouwen de technologie die in de Formule 1 wordt gebruikt dan ook eerder voor de premium merken,” besluit Capito.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}