Voorlopig geen grote hervorming van F1-kalender: “F1-races bundelen per continent”

Liberty Media wil graag een grote make-over van de F1-kalender. Die grote hervorming komt er voorlopig echter niet, al verdwijnen de plannen niet helemaal van tafel.

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op


Liberty Media zou graag de F1-kalender grondig hervormen en de races bundelen volgens het continent waarop ze plaatsvinden. Zo zouden de races in respectievelijk Azië, Europa en Amerika achtereenvolgens na elkaar plaats vinden.

Het bundelen van de races per continent zou volgens Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1, aantrekkelijker zijn voor de fans en de F1-teams kosten besparen. Voorlopig ziet Liberty Media op korte termijn echter af van de plannen, al zouden ze op de middellange termijn wel doorgevoerd kunnen worden.

“Ik ben ambitieus en optimistisch maar ik ben ook een realist. Op basis van enkele contractuele afspraken, alsook de weersomstandigheden, zal het nog even duren alvorens we zover zijn, als het al mogelijk is,” vertelde Bratches tegenover ‘Motorsport.com’. “We proberen de F1 in die richting te krijgen, een richting die efficiënter zal zijn voor de fans, aangezien ze een langere periode in dezelfde tijdzone zitten.”

“Het zal ook efficiënter zijn voor de F1, aangezien het reizen minder duur zal zijn. Het zal ook mogelijkheden creëren op het vlak van sponsoring. Iemand die vooral actief wil zijn in Europa, Amerika of Azië ondervindt momenteel heel wat moeilijkheden, aangezien we plots van de ene naar de andere kant van de wereld gaan en vervolgens terug.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print