Voormalig F1-piloot Christijan Albers neemt peperdure Mercedes AMG-bolide met F1-motor in ontvangst

Mercedes
Mercedes

Christijan Albers mag zich voortaan tot een select clubje rekenen: namelijk de bezitters van een Mercedes AMG One.

Aan de Mercedes AMG One, oorspronkelijk bekend als ‘Project One’, ging jaren van ontwikkeling vooraf maar ondertussen rijden er al redelijk wat rond. Al is redelijk wel relatief want er worden van de Mercedes AMG one slechts 275 exemplaren gebouwd. Naast Christijan Albers hebben ook Lewis Hamilton en Valtteri Bottas een exemplaar in hun garage staan.

Ook de cijfers van de Mercedes AMG One spreken tot de verbeelding want hij beschikt over 1063 pk die de wagen in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u brengt. De maximumsnelheid bedraagt 352 km/u en die wordt gehaald dankzij de F1-motor die achterin de Mercedes AMG One ligt.

Uiteraard is ook voormalig F1-piloot Christijan Albers zeer blij dat hij eindelijk zijn Mercedes AMG One in ontvangst heeft mogen nemen.

“Dit is zo’n uniek project,” vertelt Albers tegenover ‘De Telegraaf’. “Ik denk dat dit nooit meer gemaakt gaat worden. En het past vanwege het hybridesysteem met de elektromotoren ook nog in de huidige, groenere tijd. Voor mij is het echt het totaalplaatje. Een Formule 1-motor zoals we die nu kennen en een stratenauto met zóveel neerwaartse druk.”