Voormalig Ferrari-baas Sergio Marchionne in coma?

Zaterdag bevestigde Ferrari het terugtreden van haar voormalig topman Sergio Marchionne. Sinds die aankondiging doen de wildste speculaties ondertussen de ronde.


Al enkele dagen waren er geruchten dat er een vroegtijdige wissel aan de top van Ferrari zat aan te komen. Normaal gesproken zou Marchionne in het najaar terugtreden als grote baas van Ferrari maar plots werd zaterdag in een persbericht bevestigd dat Marchionne omwille van gezondheidsredenen vroegtijdig zijn functie neerlegde.

Marchionne werd enkele weken geleden aan zijn schouder geopereerd maar zou daar ernstige medische complicaties aan overgehouden hebben. Die zouden zo ernstig zijn dat Marchionne zijn leven zelfs op het spel staat.

Volgens het nieuwsagentschap ‘Ansa’ zou de situatie waarin Marchionne zich bevindt “onomkeerbaar zijn”. Fiat Chrysler, de overkoepelende groep boven Ferrari, wenste dat nieuws echter niet te bevestigen.

Uitlatingen van Italiaans eerste minister Giuseppe Conte laten echter uitschijnen dat het bijzonder slecht gaat met Marchionne: “Met veel spijt verneem ik het laatste nieuws over de toestand waarin Sergio Marchionne zich bevindt.. Mijn gedachten gaan momenteel uit naar zijn familie.”

Volgens sommige bronnen zou Marchionne longkanker hebben en zich momenteel in een coma bevinden. Het Italiaanse ‘La Repubblica’ bericht dan weer dat de artsen van de afdeling intensieve zorgen geprobeerd hebben om de verdoving te verminderen om na te gaan of Marchionne zelfstandig kan ademen. Dat zou echter niet succesvol gebleken zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen