Voormalig McLaren-teambaas keert terug naar de F1

Martin Whitmarsh keert tijdelijk terug naar de Formule 1. Hij zal een adviserende functie vervullen bij het bestuursorgaan van de sport dat zich bezighoudt met kostenbesparing.

Een woordvoerder van de FIA heeft op dinsdag bekendgemaakt dat ze Whitmarsh hebben uitgenodigd om een rol te spelen in “het definiëren van de regels voor een eerlijke en duurzame competitie.” Met andere woorden mag de Brit meewerken aan het veelbesproken budgetplafond dat er moet voor zorgen dat we een eerlijke strijd krijgen tussen de kapitaalkrachtige en iets minder kapitaalkrachtige teams.

Whitmarsh was eerder 25 jaar verbonden aan het team van McLaren maar in 2014 trok hij de deur in Woking achter zich dicht en nam zijn voorganger, Ron Dennis, het heft weer in handen. Dennis verkocht ondertussen ook al zijn aandelen en heeft het bedrijf ook verlaten.

Nadat hij in 2014 de F1, waar hij ook ooit voorzitter van de FOTA was, de rug toekeerde ging Whitmarsh aan de slag als CEO van het zeilteam van de Britse olympische held Sir Ben Ainslie. In november ruilde hij zijn positie als CEO in voor een meer adviserende functie net zoals hij die in de Formule E vervult.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023