Voormalig sponsor ROKiT eist via rechtszaak 149 miljoen dollar van het Williams F1 team

Williams F1 team
Williams F1 team

ROKiT, voormalig sponsor van het Williams F1 team, eist maar liefst 149 miljoen dollar van de renstal en dit volgens hen omwille van ‘frauduleuze verklaringen’ over de performance van de Williams F1-bolide.

Williams zou volgens ROKiT allerlei verklaringen gedaan hebben over hoe goed de wagen wel niet was maar uiteindelijk presteerde Williams met haar F1-bolide erg slecht en dus niet zoals ROKiT had verwacht. Daardoor zou ROKiT als sponsor reputatieschade hebben opgelopen. Voor een rechtbank in Florida eist ROKiT nu iets meer dan 149 miljoen dollar van Williams.

Het is niet de eerste rechtszaak tussen beide partijen. Eerder was er al een rechtszaak die het Williams F1 team won over sponsorgelden die ROKiT niet zou betaald hebben. ROKiT moest 30 miljoen dollar aan Williams betalen.

Nu is het dus echter Williams dat door ROKiT wordt aangeklaagd omdat er ‘opzettelijk en frauduleus verborgen werd dat Williams niet over het nodige kapitaal beschikte om de F1-bolide te ontwikkelen’. ROKiT heeft naar eigen zeggen reputatieschade en ook financiële schade opgelopen daardoor en eist daarom dus een bedrag van 149 miljoen dollar. Onder andere Claire Williams, voormalig CEO Mike O’Driscoll en voormalig CFO Doug Lafferty worden in de rechtszaak gedaagd.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print