Voorzitter van rijdersvakbond wil een gesprek met Verstappen en Hamilton over crashes

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Alexander Wurz, voorzitter van de Grand Prix Drivers Association, wil graag een gesprek met Max Verstappen en Lewis Hamilton over hun aanrijding in Monza. Hij vreest immers dat er nog crashes zullen volgen.

Komend weekend staat er met de GP van Rusland de eerste race op het programma sinds de aanrijding tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Monza. De jonge Nederlander werd verantwoordelijk gehouden voor het incident en mag rekenen op een gridstraf van drie plaatsen in Sotsji. 

Volgens Alexander Wurz zijn beide rijders in Monza bezweken onder de druk en daarom wil hij een gesprek hebben met de beide kemphanen. 

“Er zal een gesprek komen, maar je moet jezelf losmaken van het feit dat je in de wagen zit en zulke beslissingen neemt,” vertelt Wurz aan ‘Sky Sports’.

“Het zijn ook maar mensen en ze waren allebei boos vanwege de slechte pitstops en hoe de race verliep en je weet dat je maar één kans hebt.”

“In dit geval zijn ze misschien, tot op zekere hoogte, onder de druk bezweken en gecrasht.”

Het kampioenschap wordt dit jaar spannender met de race en Wurz acht de kans dan ook groot dat dit niet de laatste crash was van Verstappen en Hamilton dit seizoen. Maar tegelijkertijd denkt hij niet dat deze incidenten het respect tussen beide teams heeft aangetast.

“Ik denk dat het zeer waarschijnlijk is, om eerlijk te zijn. Ze moeten hun territorium afbakenen, dat is sport.”

“Als je kijkt naar boksen, voetbal, handbal, wat er ook is, als twee grootheden bij elkaar komen, gebeuren die dingen.”

“Buiten de wagen praat ik met beiden, en ze praten met elkaar, en ze hebben veel respect voor elkaar, wat echt leuk is om te zien,” gaat Wurz verder.

“Maar aan de andere kant: ‘Op het circuit zijn we hier om te vechten, we zijn hier om het wereldkampioenschap Formule 1 te winnen’.”

“Het is een van de meest prestigieuze titels die je in de sportwereld kunt hebben. Ze moeten vechten, het hoort erbij, hopelijk met het respect dat ze nodig hebben voor hun eigen team en hun eigen resultaten, en niet alleen voor elkaar.”

“Want om als eerste te eindigen moet je finishen, dus ze kunnen zich niet te veel ongelukken veroorloven.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA