Vormen bosbranden een bedreiging voor de F1-race in Australië?

De bosbranden in Australië zijn al wekenlang in het nieuws. Ook de organisatoren van de GP van Australië en de F1 volgen de situatie op de voet.


Sinds oktober vorig jaar woeden er immense bosbranden in Australië. Al honderden miljoenen dieren kwamen daarbij om er zijn ook al heel wat menselijke slachtoffers. Men lijkt de bosbranden maar niet onder controle te krijgen en naast de branden op zich ontstaan er in heel wat gebieden van Australië ook ongezonde leefomstandigheden, onder andere door de vele rookwolken en de luchtkwaliteit die op veel plaatsen zeer slecht is.

De organisatoren van het tennistoernooi Australian Open volgen de situatie op de voet om na te gaan of er eventuele maatregelen genomen moeten worden. Ook de organisatie achter de F1-race in Melbourne, waar op 15 maart de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen plaatsvindt, bekijkt of er extra maatregelen noodzakelijk zijn.

Momenteel is het nog te vroeg om te zeggen of de Australische GP daadwerkelijk in gevaar is, maar indien de situatie nog verder verslechterd moet met alle scenario’s rekening gehouden worden.

In afwachting daarvan willen heel wat rijders en teams acties op poten zetten om geld in te zamelen voor de getroffen bevolking. Zo verkoopt Daniel Ricciardo onder andere een race-overall van de Australische GP in 2019 en hebben ook heel wat F1-piloten hun volgers opgeroepen om geld te doneren.

Ook de Formule 1 zal zelf ook nog verschillende initiatieven opzetten om de slachtoffers financieel te ondersteunen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed