Vormt het coronavirus een bedreiging voor de F1-race in China?

De uitbraak van het coronavirus in China bedreigt diverse autosportevenementen die de komende maanden doorgaan in het land.


Het coronavirus heeft China hoe langer hoe meer in haar greep. Steeds meer mensen raken besmet en heel wat maatregelen worden genomen om de verspreiding van het virus te vermijden.

Onder andere de miljoenenstad Wuhan is van de buitenwereld afgesloten en er is ook beslist om heel wat evenementen waar veel mensen op afkomen te annuleren. Ook autosportevenementen vallen daaronder en de autosportfederatie van China heeft alvast besloten om een rally te annuleren.

In een verklaring van de Chinese auto- en motorsportfederatie CAMF stond dat besloten was om alle sportevenementen tot april te annuleren. Dat zou betekenen dat de Formule E-race in Sanya niet zou doorgaan. Uiteindelijk volgde een rechtzetting waarin werd gesteld dat de situatie wordt opgevolgd maar dat de Formule E-race voorlopig gewoon doorgaat.

De Formule 1-race in de buurt van Shanghai staat gepland op 19 april en is voorlopig dus niet bedreigd, al zal veel afhangen van het feit of de verspreiding van het coronavirus ingedijkt kan worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021