Vreemde schouderblessure hindert Sergio Perez: “Ik kon niet alles uit de wagen halen”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Red Bull-rijder Sergio Perez heeft laten weten dat een schouderblessure er voor gezorgd heeft dat hij tijdens de kwalificaties voor de GP van Spanje niet het maximale uit zijn RB16B kon halen.

Ondanks het feit dat het voor Sergio Perez tijdens de kwalificaties niet helemaal naar wens liep slaagde hij er toch in het laatste deel van de kwalificaties te bereiken. Tijdens zijn eerste poging in Q3 spinde hij en uiteindelijk moest hij zich tevreden stellen met een zevende plaats, net geen seconde trager dan teamgenoot Verstappen.

 “Het was gewoon een slechte dag, ik heb de hele dag geen goede ronde kunnen afwerken”, gaf Perez na de sessie toe. “Q1 zag er goed uit, maar daarna boekten we gewoon geen vooruitgang meer.”

De Mexicaan gaf toe dat hij kampt met een schouderblessure en dat hij zich niet voor de volle honderd procent kan inzetten. 

“Het was een beetje een gevecht,” gaf hij toe. “Ik had een beetje last van mijn schouder tijdens de kwalificatie en ik voelde me de hele tijd slecht. Het werd alleen maar erger en erger naarmate de kwalificatie vorderde, en ik had er steeds meer moeite mee.”

Hoewel Perez niet precies weet wat het probleem met zijn schouder is, is hij er zeker van dat hij geen verstek zal moeten geven voor de race op zondag. “Ik heb met het team gesproken, we hebben alles bekeken en we moeten op zondag weer 100 procent zijn,” aldus Perez.

Door zijn slechte startpositie voor de race wordt het er voor het team ook niet makkelijker op om Perez tactisch uit spelen. Vorige week in Portugal kon hij die rol beter spelen dankzij zijn gunstige startpositie op de eerste rij. 

Maar Perez laat de moed niet zakken en laat weten dat deze mindere prestatie slechts iets eenmalig was. 

“Ik zal zo agressief zijn als nodig is om van mijn race een snellere race te maken,” aldus de Mexicaan.

Voor de toekomst zegt hij dat het belangrijk is om ervaring op te bouwen en de Red Bull helemaal onder de knie te krijgen.

“Van mijn kant denk ik dat ziet dat de dingen beginnen te lopen, vooral het tempo. Het tempo in de lange runs is er, nu nog wat werken aan de snelheid, dat is het,” besluit Perez