“VS heeft de Formule 1 niet nodig”

De Formule 1 staat opnieuw een grote uitdaging te wachten nu er opnieuw een GP van de Verenigde Staten zal plaatsvinden.
Volgens Martin Whitmarsh moet de Formule 1 dringend aan haar imago werken in Noord-Amerika. De Verenigde Staten en haar bevolking staan immers niet te springen om de Formule 1 te verwelkomen. Toch zeker niet in die mate zoals dat het geval is in nieuwe landen zoals Abu Dhabi, Singapore en Zuid-Korea.

Volgens Whitmarsh moet de Formule 1 dan ook dringend haar imago opkrikken en zichzelf verkopen in de Verenigde Staten. Whitmarsh denkt ook dat alle teams uit de Formule 1 beseffen dat Noord-Amerika enorm belangrijk is voor hen. De teams willen dan ook meewerken aan de terugkeer naar Noord-Amerika en er een succes van maken.

“Ik denk dat het erg duidelijk is dat alle teams de ontwikkeling van de Formule 1 in Noord-Amerika willen steunen,” aldus Whitmarsh. “Het is uiteraard opwindend om naar landen zoals Korea en India te gaan, maar ook Noord-Amerika is een enorm belangrijke markt.”

“We erkennen ook dat de Formule 1 nooit echt een succes is geweest in Amerika, en ik wijs daarvoor ook niemand met de vinger. Wat nu belangrijk is, dat is niet de plaats waar we zullen rijden, maar het feit dat we gedurende een lange periode aanwezig zijn.”

Volgens Whitmarsh zou het kunnen helpen indien er meer dan één race wordt georganiseerd, of indien er op meer dan één circuit wordt gereden. Toch is het volgens Whitmarsh minstens even belangrijk dat de teams ook zelf aanwezig zijn in Noord-Amerika, dat ze er promotie voeren voor de Formule 1. Dat kan ondermeer door F1-demo’s te organiseren door de straten van verschillende steden.

Afwachten of de Amerikanen nu wel geboeid raken door de Formule 1.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}