Waar kan je de Formule 1 op tv kijken in 2024?

F1TV
F1TV

Waar kan je als Belgische F1-liefhebber je favoriete sport, al dan niet gratis, volgen op TV? F1Journaal.be zocht het uit.

Sinds 2014 is de F1 in Vlaanderen al te volgen via Play Sports bij Telenet en dat kan in 2024 vanaf €21,95 per maand.Daarvoor kan je alle F1-races en kwalificaties volgen met het deskundige commentaar van Kris Wauters en Gert Vermersch, ook de F2 en F3 komen aan bod. Daarnaast is er ook op de podcast ‘The Paddock’ waarin Dennis Xhaët en zijn gasten elke maandag het raceweekend analyseren en ze blikken ook vooruit naar de volgende races.

Het abonnement van Play Sports laat je naast de Formule 1 ook genieten van een enorm aanbod aan sporten uit de grootste competities ter wereld. Je hebt ook toegang tot een hele resem van reportages, interviews en documentaires.

Ook in 2024 kunnen we nog gratis genieten van de F1 bij Tipik TV of RTBF Auvio, het streaming platform van de RTBF. Het Franstalige commentaar komt nog steeds van Gaetan Vigneron. 

Het Duitse RTL zendt in 2024 zeven Grands Prix live uit op het openbare kanaal: de seizoensopener in Bahrein en de Grands Prix van Hongarije, België, Nederland, Italië, Azerbeidzjan en Las Vegas.

De GP van Nederland wordt live uitgezonden op de NOS, waar je ook na elke race terechtkan voor een ruime samenvatting met analyses van onder meer Jan Lammers. 

Dan is er ook nog F1TV, het streaming platform van de Formule 1. Indien je de races rechtstreeks wil volgen dien je te gaan voor F1TVPro en dat kost je €74,99 per jaar of €8,99 per maand. Voor dat geld kun je live of on-demand kijken, zonder reclame, naar de oefensessies, kwalificaties en de races. Ook is er nog een heel aanbod aan documentaires, programma’s en archiefmateriaal dat je waar en wanneer je wil kan bekijken op een medium naar keuze.