Waar kan je de Formule 1 volgen op televisie?

Dit weekend is het zover: het nieuwe Formule 1 seizoen gaat van start. Er staan maar liefst 21 races op de kalender, maar waar kan je deze races volgen of televisie? F1Journaal.be zet de mogelijkheden op een rijtje.

Wie bij Telenet geabonneerd is bij Play Sports kan kijken naar de Formule 1 op zaterdag (kwalificatie) en zondag (race). Het commentaar wordt verzorgd door Peter Baert en Kris Wauters, die afwisselend werken met een co-commentator aan hun zijde. Naast de algemene uitzending verzorgt Telenet ook nog andere kanalen zoals een onboard kanaal. Bij Telenet kunt u dus de Formule 1 van a tot z volgen.

Een alternatief kan gevonden worden op de Duitse zender RTL. Het grote nadeel bij RTL is dat je tijdens de race genoegen moet nemen met reclame. Niki Lauda zal ook dit jaar de rol spelen van analist en ook Kai Ebel verzorgt nog steeds alle actie in de pits.

Vorig jaar konden we nog zappen naar de BBC om enkele races live te volgen. Maar er is een einde gekomen aan dit mooie verhaal. BBC verloor haar uitzendrechten aan Channel 4. Channel 4 zal dit seizoen tien races live uitzenden. Sky Sports is de Engelse zender die alle trainingen, kwalificaties en races uitzendt, maar dit kanaal is niet toegankelijk voor elke fan.

Als laatste optie stellen we nog een Franstalige zender voor. RTBF zal op haar kanaal ‘La Deux’ alle kwalificaties en races uitzenden. Ook hier geldt dat de races onderbroken worden door reclame.

Aan u de keuze hoe u het liefst de Formule 1 volgt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print