Waarom begint het raceweekend in Monaco op donderdag?

Daimler Media
Daimler Media

Na een jaartje afwezigheid strijkt het Formule 1-circus weer neer in de straten van Monte Carlo voor de GP van Monaco, in veel opzichten een afwijkend raceweekend.

Normaal gesproken begint een raceweekend met de oefensessies op vrijdag maar niet in Monaco, daar beginnen ze een dag eerder om op vrijdag een rustdag te nemen. We zijn het niet anders gewend maar weet u ook de echte reden waarom?

Tijdens de beginjaren werd de GP van Monaco in tijdens het Hemelvaartweekend georganiseerd en was de vrijdag een nationale vrije dag in het Prinsdom. Daarom werd er al op donderdag begonnen aan het raceweekend.

Maar in onze moderne tijden heeft die start op donderdag een heel andere reden. Als er geracet wordt in Monaco zijn de straten uiteraard afgesloten voor het normale verkeer en dan ondervindt onder andere de horeca hinder om bevoorraad te raken. 

Daarom wordt er tegenwoordig geopteerd om op vrijdag de inwoners en de horeca de kans te geven om zich nog te kunnen verplaatsen in de straten zodat ze enkele noodzakelijke aankopen en leveringen kunnen doen.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print