Waarom staat Tomorrowland op de McLaren F1-bolide?

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Op de McLaren F1-bolides vinden we tijdens het raceweekend van de GP van Oostenrijk de logo’s van Tomorrowland terug. Waarom staat het muziekfestival met wereldfaam plots op de F1-bolides van Lando Norris en Daniel Ricciardo?

De logo’s van Tomorrowland staan op de wagen door een samenwerking tussen McLaren-sponsor BAT en Tomorrowland. Normaal gesproken vinden we het gebruikelijke logo van ‘A better tomorrow’ op de zijkant van de McLaren F1-bolides maar dat wordt dit weekend dus ingeruild voor ‘Tomorrowland’.

Niet geheel toevallig vinden we twee keer het woord ’tomorrow’ terug in beide logo’s. BAT wil met het initiatief de muzieksector, die sterk getroffen is door de pandemie met het coronavirus, steunen. Met de logo’s van Tomorrowland op de wagen wil men wereldwijd aandacht vragen voor het aanstaande digitale muziekevenement ‘Tomorrowland Around the World’ dat op 16 en 17 juli plaatsvindt.

Met haar logo’s op de McLaren F1-bolide heeft Tomorrowland een primeur want het is de eerste keer dat een muziekfestival op een F1-bolide staat.