Waarom zou Alonso niet naar Ferrari gaan?

De meeste supporters zouden waarschijnlijk denken dat een overstap van Fernando Alonso naar Ferrari voor beide partijen een goede oplossing zou zijn.
Na het vertrek van ondermeer Michael Schumacher kan de Italiaanse renstal iemand als Alonso maar al te goed gebruiken. Alonso zou een late opvolger van Schumacher kunnen worden en op die manier de motivatie bij iedereen van Ferrari terug opkrikken. Hij zou de wagen volledig naar zich kunnen laten bouwen en de nieuwe God van de tifosi kunnen worden. Waarom zou de Spaanse rijder het dan wel niet doen?

Allereerst zou hij Schumacher bij Ferrari kunnen opvolgen maar daarom zal alles zo vlot nog niet verlopen zoals bij Schumacher. Michael Schumacher begon in 1996 voor Ferrari te rijden en had al twee seizoenen nodig om een competitieve wagen te verkrijgen. De Duitse legende had uiteindelijk vier seizoenen nodig om kampioen te worden met de Italiaanse renstal. Indien Alonso ook voldoende zou hebben aan vier seizoenen, dan zou hij op dat ogenblik al een oudere rijder op de grid zijn.

Er mag vooral niet vergeten worden dat andere jonge talenten eveneens op de loer liggen. Kubica, Vettel, Hamilton en waarschijnlijk ook Bruno Senna later nog, ze willen allemaal die wereldtitel uit de hoogste klasse van de autosport. Alonso zal bij Ferrari de wereldtitel nog steeds niet gratis krijgen.

Bij Renault heeft men er dan weer alles aan gedaan om de wagen naar de wensen van Alonso te bouwen. Door de wijzigingen in het reglement zijn meerdere teams op een dwaalspoor geraakt en eigenlijk is dat te wijten aan een onduidelijk reglement dat de FIA opstelde. Het zou in elk geval best mogelijk zijn dat Fernando Alonso sneller aan zijn derde wereldtitel geraakt bij de Franse renstal. Nu men weet wat er is mis gelopen kan men het corrigeren aan de wagen van 2010.

Bij McLaren kon de Spaanse rijder duidelijk niet om met de druk die hem werd opgelegd door nieuwkomer Lewis Hamilton. Men zou destijds de bandendruk van Alonso opzettelijk hebben afgelaten tijdens een kwalificatie en de Britse renstal speelde steeds vaker in het voordeel van de Britse rijder. Tijdens een volgende kwalificatie blijft Alonso plots langer stilstaan in de pits, waardoor Hamilton zijn allerlaatste rondje niet kon afwerken. Een bestraffing was het gevolg.

Zou Alonso opnieuw onder grote druk willen komen en wie zal zijn teamgenoot worden? Met Felipe Massa had Alonso ooit al eens een incident. Toen waren beide rijders zelfs nog geen teamgenoten en ontstond er na de race al eens een hevige discussie. Alonso weet maar al te goed dat hij welkom blijft bij Flavio Briatore en daar werd hij reeds twee keer kampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}