Waarschijnlijk gridpenalty voor Hamilton tijdens GP van België

Hamilton zal waarschijnlijk zijn nieuwe krachtbron gaan gebruiken in Spa en niet in Monza. Men verwacht de bevestiging hiervan tijdens de persconferentie op donderdag.

Voor de zomerpauze liet Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, alvast weten dat de motorwissel tijdens de GP van België of Italië zou plaatsvinden. Enkele elementen van Hamiltons motor hebben immers hun limiet bereikt. Indien hij deze elementen vervangt dreigt er een gridpenalty. Hij neemt dan namelijk zijn zesde MGU-H en turbo in gebruik.

Bij Mercedes zijn ze aan het afwegen of het de moeite is om de beide componenten in één keer te vervangen. Voor het eerste zesde element zal hij immers tien startplaatsen moeten inleveren. Vanaf dan zijn het er telkens vijf. Dit zou betekenen dat hij er vijftien in totaal moet inleveren, mocht hij zijn MGU-H en turbo tegelijk vervangen.

Het meest logische is natuurlijk om het in een keer te doen. Het is dan wel een grote klap, maar Hamilton zou hierdoor op de startgrid maar eenmalig naar achteren geschoven worden.

De beslissing zal de ook update-plannen van Mercedes beïnvloeden. Het Duitse team heeft nog maar twee tokens ingeleverd voor het ontwikkelen van haar motor tijdens het seizoen. Men zal daarom de motorwissel van Hamilton afwachten om ook nog enkele nieuwe upgrades te introduceren.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}