“Wat bedoelt Christian Horner als hij zegt dat Verstappen-Perez het beste rijdersduo ooit bij Red Bull is?”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Christian Horner liet optekenen dat hij de line up Verstappen-Perez de beste ooit vindt van zijn team in de Formule 1. Die uitspraak zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij Sky-analist Martin Brundle.

Max Verstappen en Sergio Perez beginnen in 2023 aan hun derde seizoen als teamgenoten bij Red Bull en tot nu toe is het overduidelijk dat de Nederlander de bovenhand heeft. Tijdens de voorstelling van de nieuwe Red Bull F1-bolide in New York afgelopen vrijdag stak teambaas Christian Horner de loftrompet af over zijn twee rijders.

“We mogen van geluk spreken dat we twee fantastische rijders hebben en je weet dat hun prestaties, gecombineerd, ongelooflijk waren de voorbije twee jaar;” aldus Horner.

 “Natuurlijk, weet je, dat eerste wereldkampioenschap voor coureurs voor Max in ’21 en dan het dubbele kampioenschap vorig jaar en het winnen van zeventien Grands Prix gezamenlijk.”

“Eerste en derde in het rijderskampioenschap en natuurlijk voor het eerst in acht jaar het constructeurskampioenschap terugbrengen naar Oracle Red Bull Racing.”

“En weet je, deze jongens, ik denk dat het de beste combinatie is die we ooit in de Formule 1 hebben gehad. Het is enorm succesvol geweest,” voegde de Brit eraan toe.

“We zullen dat dit jaar hard nodig hebben, want we moeten het opnemen tegen enkele grote tegenstanders. De andere teams willen ons terugpakken na zo’n dominant seizoen vorig jaar.”

Niemand zal betwisten dat Red Bull over een sterke line up beschikt maar stellen dat het de beste ooit is die Red Bull ooit gehad heeft vindt ‘Sky’-analist Martin Brundle een opmerkelijke uitspraak van Horner. Zeker met de bewogen GP van Brazilië vorig jaar in gedachten.

“Wat bedoelt Christian als hij zegt ‘de beste’?” vraagt Brundle zich af in de ‘Sky F1 Podcast.’

“Bedoelt hij dat ze goed bij elkaar passen als combo? Met andere woorden dat Sergio waarschijnlijk iets meegaander is dan Mark Webber of Sebastian Vettel zou zijn geweest.”

“Dus vreemd in dat opzicht, maar Christian heeft de gegevens, dat is wat hij denkt en hij is de baas.”

“Als zij de twee zijn die je het komende seizoen in gaat, waarom zou je dan geen aardige dingen over hen zeggen?”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print