Wat denken de teams over een mogelijke terugkeer van KERS?

Eerder al wisten we jullie te vertellen dat de FOTA de mogelijke terugkeer van KERS voor 2011 op haar agenda zou plaatsen. In Sepang vond alvast een eerste meeting plaats.
Kinetic Energy Recovery System (KERS). In 2009 leek het de moeite niet en in 2010 zou het plots weer voor extra sensatie kunnen zorgen. Dit seizoen blijft KERS nog uitgesloten binnen de sport want daarover zouden de teams een akkoord hebben bereikt.

Het systeem werd voor alle duidelijkheid nooit verboden door de FIA. De ontwikkeling kostte de teams in 2009 heel wat geld en het resultaat was met veel geluk enkele seconden per ronde wat extra pk’s. Deze week vond er alvast een vergadering plaats tussen alle leden van de FOTA en meteen werd ook het voorstel om KERS opnieuw te gebruiken aangehaald.

“Er zijn veel teams die niet over het budget beschikken om hun wagens van KERS te voorzien. We zouden op zoek moeten gaan naar een betaalbare oplossing”, zo verklaarde Martin Whitmarsh bij McLaren.

Bij Williams denkt men dat de grotere brandstoftanks in combinatie met KERS een slechte vertoning zou zijn voor de sport.

“Indien we KERS gaan gebruiken en dan eveneens over de huidige grote brandstoftanks blijven beschikken, dan zullen de wagens weldra op Londense bussen gaan lijken. Men lijkt tot een overeenkomst te gaan komen die ik liever niet aanvaard”, aldus teambaas Frank Williams.

Tot slot gaf bij Mercedes GP ook technisch directeur Ross Brawn openlijk zijn mening. Mercedes zou graag snel duidelijkheid willen en dat omwille van de ontwikkeling van hun nieuwe motoren voor 2013.

“Indien men nu nog systemen wil toelaten is dat geen probleem maar wij zijn wel bezig met de ontwikkeling van nieuwe motoren voor 2013. We onderhandelen liever over onderwerpen die volgens de planning verlopen. Alles moet integreerbaar blijven met onze aandrijving voor 2013”, aldus Ross Brawn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}