Wat verdienen F1-rijders?

Uit onderzoek is gebleken dat de Finse rijder Kimi Raikkonen in 2009 nog maar eens de duurste rijder was op de grid. De Finse rijder verdiende meer dan het dubbele van Lewis Hamilton die tweede staat in het ranglijstje.
Lewis Hamilton begon het seizoen nog als de wereldkampioen maar moest dan toch weer genoegen nemen met een salaris van 18 miljoen dollar. Een bedrag waar u en ik best tevreden over zouden zijn maar gebleken is dan weer dat Raikkonen dus maar liefst 45 miljoen euro had laten noteren in zijn overeenkomst met Ferrari voor 2009. Raikkonen zal, ondanks zijn overeenkomst, toch plaats moeten maken voor de komst van Fernando Alonso die in 2009 een bedrag van 15 miljoen dollar wist te verdienen. Alonso staat dus als derde in de ranglijst met enkel Hamilton en Raikkonen voor zich.

Nico Rosberg maakte zopas bekend dat hij in 2010 niet meer voor de renstal Williams zal rijden. Rosberg wist in 2009 teamgenoot Kazuki Nakajima regelmatig in de schaduw te rijden en dat uiteindelijk voor een bedrag van 8,5 miljoen dollar. Rosberg staat dus op plaats vier in de ranglijst van best betaalde rijders in 2009. Vlak achter Rosberg vinden we Felipe Massa terug met een salaris van 8 miljoen dollar. De Braziliaanse rijder behaalde in 2008 nipt niet de titel en zou vooral daarom niet te spreken zijn geweest over het crashgate-schandaal dat Briatore, Symonds en Piquet destijds op poten wist te zetten.

Vervolgens hebben we dan Toyota-rijder Jarno Trulli op plaats zes. De Italiaanse rijder die enige tijd geleden nog wijn wist te schenken aan onze lezers verdiende in 2009 een mooi bedrag van 6,5 miljoen dollar. Het wonderkind uit de moderne Formule 1 is zonder twijfel Sebastian Vettel geworden want hij wist zowat de grootste tegenstand te bieden aan de rijders van Brawn GP. Vettel verdiende met zijn zes miljoen dollar dus net iets minder dan de ervaren rijder Jarno Trulli. Ervaring is dus duidelijk nog steeds van groot belang binnen de huidige sport.

Bij Red Bull wist men beide rijders in 2009 duidelijk gelijk te behandelen en enkel het salaris van hun rijders lijkt een klein verschil aan te geven. Mark Webber verdiende een half miljoen dollar minder dan Vettel en staat daarmee op plaats acht. Webber verdiende dus 5,5 miljoen dollar in 2009.

Tot slot delen we u nog graag de negende plaats van Jenson Button mee want geweten is dat de Britse rijder salaris moest inleveren om zeker te zijn van een zitje in 2009. Button zou naar verluidt zijn salaris hebben zien dalen van 12 miljoen dollar naar slecht 5 miljoen dollar. Het is nog maar de vraag of de kersverse kampioen daar in 2010 ook nog genoegen mee zal nemen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}