“We hadden gewoon niet genoeg snelheid”

Daniel Ricciardo kende een teleurstellende race in Oostenrijk na zijn mooie overwinning in Canada.
image
De thuisrace voor Red Bull Racing op de Red Bull Ring in Oostenrijk bracht maar weinig vreugde voor het team uit Milton Keynes. Sebastian Vettel moest opnieuw heel vroeg in de race opgeven, en Daniel Ricciardo raakte niet verder dan de achtste plaats. Dit resultaat betekent dus een grote domper op de feestvreugde na de zege van Ricciardo en de derde plaats van Sebastian Vettel in Canada twee weken terug.

“Vandaag was heel frustrerend. Het is nooit leuk om achteruit geslagen te worden tijdens de eerste ronde. Het was aanvankelijk één van onze betere starts dit jaar, al vermoed ik dat Magnussen aan de binnenkant nog beter wegkwam. Ik probeerde aan de buitenkant te blijven, maar dat was de verkeerde keuze, want dan verlies je te veel bij het uitkomen van de bocht.”

“Daarna werd ik gewoon opgeslorpt op het rechte stuk. We komen al snelheid te kort op de rechte stukken, en dat wordt alleen maar erger als je slecht uit een bocht komt. Ik was teleurgesteld in mezelf, dus ik zal nog eens moeten terugkijken of ik eventueel niet naar binnen kon snijden.”

Tijdens de allerlaatste ronde liep de Australiër nog weg met het mooiste inhaalmanoeuvre van de race. “Het was pas helemaal op het einde dat we de maat wisten te nemen van de Force India. Dat manoeuvre toverde wel een glimlach op mijn gezicht, maar voor de rest kenden we geen al te geweldige race, dus we kunnen weer aan het werk.” aldus Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}