“We moeten Red Bull onder druk blijven zetten”

Indrukwekkend en fenomenaal…Zo kunnen we de seizoensstart van Sebastian Vettel niet anders omschrijven. Toch zijn zijn tegenstanders absoluut niet van plan om vroegtijdig de handdoek in de ring te gooien. Dat geldt ook voor Fernando Alonso.
De Spaanse racepiloot vertelde dat zowel Ferrari als McLaren het Red Bull zo moeilijk mogelijk moeten maken om te verhinderen dat Red Bull gemakkelijk de overwinning kan grijpen.

“Zowel wij als McLaren moeten het hen zo moeilijk mogelijk maken en hen zoveel mogelijk onder druk zetten. We mogen het niet laten gebeuren dat zij steeds de snelste zijn en dat zij de overwinningen in hun schoot geworpen krijgen. Red Bull is duidelijk zeer dominant volgens de tijden die zij steeds neer weten te zetten,” verklaarde Alonso op het circuit van Montmélo, waar dit weekend de GP van Spanje plaatsvindt.

De Asturiër, die vandaag op meer dan een seconde van Mark Webber eindigde, vertelde dat het op vrijdag nog te vroeg is om voorspellingen over een eventuele winnaar te doen.

“Je kan vrijdag al moeilijk belangrijke conclusies gaan trekken. Geen enkele van de wagens is op vrijdag al honderd procent in orde met de set-up. Ook worden er op vrijdag vaak nieuwe onderdelen getest.”

“Nu moeten ik en Felipe voor morgen de beste combinaties zoeken. Wij zullen beiden nieuwe onderdelen aan onze wagen hebben, wij zullen zien welke onderdelen goed werken en die ons eventueel zouden kunnen helpen in de kwalificaties morgen.”

Kan Fernando Alonso in zijn thuisland de overwinning grijpen of steken zijn tegenstanders stokken in de wielen?

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print