“We mogen niet zomaar geld richting de wagen smijten”

Volgens Felipe Nasr moet het Sauber F1 team erg selectief zijn bij het ontwikkelen van upgrades voor haar wagen.

Dat het Sauber F1 team niet in een erg goede financiële situatie verkeert is al langer duidelijk. Dat is ook te merken aan de prestaties van de Zwitserse renstal.

Vorig jaar behaalde Sauber geen enkel wk-punt maar het seizoen 2015 werd dan weer hoopvol ingezet. Tijdens de eerste race van het seizoen werd enigszins onverwacht meteen veertien punten behaald. Overduidelijk een mooie puntenfinish maar de races nadien zakte het vormpeil van Sauber zienderogen weg.

Daar waar tijdens de eerste drie races nog twee keer met beide wagens in de punten werd gefinisht slaagde Sauber er tijdens de zeven races nadien slechts één keer in om in de punten te finishen.

Veel heeft te maken met het feit dat Sauber het in de ontwikkelingswedloop moet afleggen tegenover de andere teams. Volgens Sauber-piloot Felipe Nasr moet het team echter opletten dat het haar middelen efficiënt blijft inzetten.

“Het is belangrijk dat we stoppen met geld tegen dingen aan te smijten die misschien niet werken,” aldus Nasr. “We moeten zeer gericht te werk gaan, alle cijfers goed controleren en er zeker van zijn dat de dingen in de windtunnel goed werken.”

“Op het vlak van de ontwerpers is er de uitdaging dat iets ontworpen moet worpen dat veel toegevoegde waarde brengt voor de wagen.”

“Ik voel dat er heel wat potentieel aanwezig is bij de mensen die voor het team werken, ook de noodzakelijke faciliteiten zijn aanwezig,” besluit Nasr.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print