“We worden te sterk beperkt door de regels”

Adrian Newey vindt dat de F1 zijn waardigheid verliest door alle beperkende reglementeringen.
image
Op het einde van dit seizoen verlaat Adrian Newey de Formule 1 om zich op andere aan Red Bull gelinkte projecten te concentreren. De topontwerper geeft aan dat de te strikte reglementeringen deel uitmaakten van zijn besluit om te stoppen.

De voorbije vier seizoenen werd Red Bull Racing telkens wereldkampioen, zowel bij de rijders als bij de constructeurs, met een wagen die ontworpen was door Newey. De beperkingen die het technisch reglement vanaf dit seizoen echter oplegt vormen een groot struikelblok voor elke ontwerper. Het testen in de windtunnel werd vanaf dit seizoen immers nog meer beperkt, en ook de regels voor de aërodynamica werden opnieuw wat strenger.

“Heel wat factoren, alsook een hoop gemengde gevoelens hebben mijn mee doen beslissen om te stoppen met Formule 1. Ik voelde ook dat het tijd was om elders mijn uitdaging te gaan zoeken.” vertelt Newey in Motor Sport.

“Ik denk wel dat de regels te strikt geworden zijn. Op vlak van chassis lopen we het gevaar om wat op een soort ‘GP1’ te gaan lijken. We zitten bijna weer in een fase van ‘spuit de wagens wit, en je ziet het verschil niet meer’. Vooral naar volgend jaar toe, want dan zullen de verschillende neuzen ook weer weg zijn.”

“Mijn collega-technisch directeuren hebben de nieuwe regels iets te gemakkelijk goedgekeurd.” gaf Newey nog mee.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}