Webber dankt pole aan strategische bandenkeuze

Mark Webber is zijn ingenieur Ciaron Pilbeam erg dankbaar voor de strategische keuze om op intermediates te rijden tijdens Q3.
Webber was tijdens Q3 immers de enigste rijder die op intermediates reed. Een erg verstandige keuze want die band was tijdens de cruciale fase waarin de pole werd beslist de beste optie. Alle andere wagens stonden tijdens de wisselende weersomstandigheden tijdens Q3 op de gewone regenband.

Net als Button tijdens de GP van Australië dus een uitgekiende bandenkeuze had, zorgde nu de bandenkeuze van Webber en zijn ingenieur tijdens de kwalificatie voor het onverhoopte resultaat.

“We namen in gezamenlijk overleg de beslissing,” aldus Webber over de vernuftige bandenkeuze. “Tegen het einde van de ronde was het erg moeilijk, maar er waren heel wat stukken op het circuit waar de band veel beter was. Het was een risico dat uiteindelijk de moeite loonde.”

“Ik wist niet dat ik de enige wagen met intermediates was. Ik had dan ook geen enkel idee dat ik de vreemde eend in de bijt was,” voegde Webber eraan toe.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}