Webber: “Gridpenalty beïnvloedde mijn kwalificatie”

Mark Webber heeft na afloop van de kwalificatie laten verstaan dat zijn kwalificatieresultaat negatief werd beïnvloed door zijn gridstraf.
image
De Australiër reed een mooie derde tijd, op het eerste zicht is er dus niets aan de hand, maar toch. Webber wist op voorhand dat hij tien plaatsen achteruit moest op de startgrid en daarom besloot men bij Red Bull om de Australiër minder achtervleugel te geven zodat hij een hogere topsnelheid kan behalen. Dat moet zijn inhaalrace iets eenvoudiger maken.

We zien het ook meteen aan de topsnelheden die werden behaald bij de speedtrap vlak voor het insturen voor de derde bocht. Beide Ferrari’s staan daar bovenaan, gevolgd door Mark Webber. Polesitter en teamgenoot Sebastian Vettel vinden we daar pas op de twaalfde plaats terug. Het ziet er dus naar uit dat Ferrari, wetende dat het meestal slecht kwalificeert, en Webber echt ingezet hebben op een hogere topsnelheid om zo iets meer kans te maken bij het proberen inhalen van andere wagens.

“We moesten met één oog al naar de race kijken, vooral voor de ratio’s enz.” zei Webber na afloop van de kwalificatie. “Je moet een meer evenwichtige balans zoeken voor je ganse raceweekend, aangezien je weet dat je niet op je normale positie zal kunnen vertrekken. Je kan niet op de polepositie kwalificeren tien plaatsen achteruit op de grid.”

“Uiteraard zou je graag zo veel mogelijk downforce hebben en tegelijkertijd een zo hoog mogelijke topsnelheid, maar dat is helaas niet mogelijk,” gaat Webber verder. “Je moet een beetje aan snelheid uit de wagen nemen om een hogere topsnelheid te kunnen genereren. Ik ben redelijk tevreden. Ik had twee plaatsen meer naar voor op de grid kunnen staan maar het was een kwalificatie waarbij alles dicht op elkaar zat.”

Webber kreeg na afloop van de GP van Singapore een waarschuwing omdat hij tijdens de ereronde zonder toestemming het circuit was opgelopen en een lift van zijn collega’s vroeg. Uiteindelijk gaf Alonso die lift, waarna de Spanjaard eveneens een waarschuwing kreeg van de stewards omdat hij op een gevaarlijke manier vertraagd had. Bij Webber was het echter zijn derde waarschuwing van het seizoen waardoor de Australiër automatisch een gridpenalty van tien plaatsen kreeg voor de GP van Zuid-Korea.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print