Webber kritisch voor de beslissingen van de FIA

Mark Webber heeft zich nogal kritisch uitgelaten over de beslissingen van de FIA op het verbod om wijzigingen aan te brengen in motorafstellingen en het verbod op de uitlaat-geblazen diffuser.
Webber had geen probleem met de regels die nu geïntroduceerd worden, maar stelt zich wel vragen bij het tijdstip ervan. Het argument van de FIA om ze nu door te voeren was dat ze vreesde dat de kosten te hoog zouden worden voor teams die zonder gebruik te maken van dergelijke systemen, niet meer konden meestrijden.

Webber zei net het tegenovergestelde: “Het zou veel kosten bespaard hebben als we dit wisten voor het seizoen van start was gegaan. Iedereen was er al naar aan het kijken op het eind van vorig jaar. Het is geen kleine wijziging die je zo maar snel kan introduceren in het midden van het seizoen, maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we zullen ons aanpassen. Maar we zijn niet overbezorgd, we moeten gewoon verder.”

Webber zei voorts dat hij er ook sterk aan twijfelt of de nieuwe reglementen iets bijdragen aan het spektakel voor de toeschouwers: “Ik denk dat het de meerderheid van de fans niet veel uitmaakt, zij willen gewoon zien wat ze dit jaar tot nu toe al gezien hebben, goede autoraces. Ze weten ongeveer 10 tot 15% van wat er zich achter de schermen afspeelt. Er zijn wel wat hardcore fans die iets meer weten, maar fans willen eigenlijk alleen maar goede races. De politiek op de achtergrond zal er altijd wel zijn en het zijn zij die deze beslissingen maken voor welke reden dan ook.”

Eerder vorige week liet ook Helmut Marko, adviseur bij het team, al duidelijk verstaan dat het tijdstip van de nieuwe reglementen nogal verdacht is. De FIA wordt er dus met andere woorden weer sterk van verdacht bepaalde teams een duwtje in de rug te willen geven en te voorkomen dat andere teams te snel het kampioenschap zouden bepalen.

Webber zegt echter dat hij er sterk in gelooft dat er geen wijzigingen in de machtsverhoudingen zullen zijn: “Het is niks nieuws voor ons team om zich te moeten aanpassen aan nieuwe regels. Ik denk niet dat dit het veld ondersteboven zal zetten. Zowel Ferrari, McLaren als wij zijn snel.” Nu geen enkel team nog wijzigingen mag aanbrengen tussen kwalificaties en race, verwacht Webber dat de voorste drie in dezelfde volgorde als ervoor Valencia zullen verlaten.

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:35:”GEPA_full_6349_GEPA-23061199001.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}