Webber tegen Ricciardo: “Concentreer je op Verstappen, niet op je toekomst”

Mark Webber vindt dat de belangrijkste zorg van Ricciardo in 2018 de strijd met zijn teamgenoot is. Hij mag zich niet verliezen in contractonderhandelingen en vraagstukken waar hij volgend jaar zal rijden.

Daniel Ricciardo zit in zijn laatste jaar van het contract met zijn werkgever Red Bull Racing. Hij heeft al meermaals laten verstaan dat hij niet gehaast is om ergens, hetzij bij Red Bull of ergens anders, zijn handtekening te zetten voor hij echt zeker is dat het de juiste keuze is.

De goedlachse Australiër is 28 jaar en heeft al eens laten verstaan dat dit een belangrijk punt in zijn carrière is in de wetenschap dat zijn beste jaren er nu aankomen. Hij heeft ook een aantal mogelijkheden, het contract van Bottas bij Mercedes loopt ook af op het einde van het jaar en bij Ferrari zit Kimi Raikkonen in hetzelfde schuitje.

Zijn landgenoot Mark Webber raadt hem echter aan om niet te veel aan die contractperikelen te denken en zich volledig te concentreren op de strijd met zijn teamgenoot, Max Verstappen. Het is een huizenhoog cliché maar evenzeer een waarheid als een koe: je teamgenoot is de beste graadmeter.

“Het beste wat hij kan doen is Max verslaan,” aldus Webber. “Hij kent hem goed en hij zal ook zijn best doen om daarin te slagen. Daar wil hij zich de eerste vijf of zes maanden op concentreren en dan zal hij zijn opties afwegen.”

“Ik denk ook niet dat Mercedes gehaast zal zijn om een beslissing te nemen. Ze gaan Valtteri goed observeren en kijken hoe hij presteert, waarschijnlijk tot de GP van Canada. Dat is vanzelfsprekend.”

Webber denkt dat als Red Bull hem een winnende auto kan leveren en indien hij Verstappen onder de knoet kan houden, veranderen van team een foute keuze zou zijn.

“Als hij Max kan verslaan en Red Bull weer op niveau is, waarom zou hij dan weggaan? Ik denk ook niet dat het voor Daniel uitmaakt in welke auto hij zit. Hij wil gewoon winnen en het is heel moeilijk om te blijven winnen. Ze delen de zeges niet gratis uit.”

“Hij heeft de kwaliteiten om het te doen maar hij moet alleen nog op een plaats geraken waar hij de mogelijkheid krijgt.”

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft het voorbije seizoen laten verstaan dat hij in de toekomst een team rond Verstappen wil bouwen. Webber denkt dat Ricciardo net zo belangrijk is voor het team als zijn Nederlandse teamgenoot.

“Red Bull zal de rijder steunen die aan kop van het kampioenschap staat. Ik denk niet dat Helmut Marko teleurgesteld zou zijn met Daniel als wereldkampioen, maar hij houdt ook van Max. Ze zijn allebei zijn favorieten,” besluit Webber.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023