Webber verlengt contract met een jaar

Mark Webber zal ook in 2012 voor Red Bull aan de slag gaan, dat maakte het team op zaterdag ochtend bekend.
image

Mark Webber, die uitgerekend vandaag 35 jaar is geworden, heeft dus een contractverlenging getekend voor een jaar. Daarmee ligt dan ook meteen het rijdersduo vast voor 2012 bij Red Bull en eindigt de speculatie over eventuele Toro Rosso rijders of zelfs een Ricciardo die de sprong naar Red Bull zouden maken.

“Ik wilde blijven verder racen aan de top in Formule 1 dus is het vrij logisch om nog een jaartje bij bij Red Bull te blijven. Mijn motivatie om het beste te resultaat behalen zowel voor mezelf als voor het team is nog steeds zeer hoog.” Zegt Webber over zijn verlenging,” De afgelopen vijf jaar hebben we enorm hard gewerkt en hebben we bewezen dat we een competitieve en kampioenenwagen hebben kunnen ontwerpen en bouwen. Ik ijk er naar uit om mezelf en de wagen weer op de limiet te brengen elk weekend in 2012.”

Ook Horner was tevreden dat Webber uiteindelijk ervoor koos om nog langer bij het team te blijven: “Mark kent het team zeer goed. Hij is er al bij sinds 2007 en zijn motivatie, fitheid en toewijding zijn even hoog als altijd. Het duo Mark Webber en Sebastian Vettel is een zeer sterk duo. Ze blijven elkaar naar betere prestaties duwen en we zijn zeer blij dat dit duo onveranderd blijft voor een vierde seizoen.

Webber kon dit weekend al de snelste tijd neerzetten in de tweede en derde oefensessie. Benieuwd of hij op zijn verjaardag dat werk kan bekronen met een pole positie.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print