Webber zet zinnen al op volgend jaar

Mark Webber had alles behalve een goed weekend in Abu Dhabi. De Australiër wist zich slechts als vijfde te plaatsen op de startgrid en moest genoegen nemen met een achtste plaats in de race. Hij reed de hele race achter wk-leider Fernando Alonso.
Webber leidde het wereldkampioenschap voor het grootste deel van het seizoen. Een spin in Korea koste hem die leiding en die zou hij nooit meer terug kunnen grijpen. De Australiër kijkt al uit naar volgend jaar wanneer hij weer hoopt mee te doen voor de titel.

“Eerst mijn felicitaties voor Seb(astian).” begint Webber zijn interview. “We kenden heel wat hoogtepunten dit seizoen. Dit weekend was er zeker geen voor mij. We hebben veel tijd om overal nog eens te overlopen wat de ups en downs waren, maar dat is sport.”

“Het is natuurlijk een mengelmoes van gevoelens als je weet dat je er zo dicht bij was en het niet haalt. Ik deed wat ik kon. Ik heb een geweldig team rond mij en we hebben allemaal gedaan wat we konden. Nu blijkt dat het niet genoeg was, maar twee titels voor het team is niet slecht.”

Webber klaagde niet over de beslissing om niet achter de safety car binnen te komen voor harde banden. Daardoor kwam hij wel achter Alonso terecht die op zijn beurt vast zat achter Petrov.

“Al zeer snel moesten we enkele belangrijke keuzes maken om onze positie te veranderen. In het begin leek het goed uit te vallen. Toen we overschakelden naar de harde band verloor Fernando (Alonso) wat tijd doordat hij mij moest afhouden. Dat was misschien wel in het voordeel van het team, maar ik behaalde niet het resultaat waarop ik gehoopt had.”

image

image

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:24:”red_bull_abu_dhabi_7.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print