“Wedden dat het niet doorgaat …”

Bernie Ecclestone is ervan overtuigd dat hij in april toch niet voor de rechter zal moeten verschijnen.
image
Vanaf 24 april start in München de rechtszaak tegen F1-baas Bernie Ecclestone. De 83-jarige Brit werd in januari aangeklaagd voor omkoping. Ecclestone zou zo’n slordige 45 miljoen dollar hebben overgemaakt aan Gerhard Gribkowsky van BayernLB, om de aandelen van de Formule 1 te verkopen aan CVC Capital. Zo kon Ecclestone zijn functie behouden.

De Brit heeft ondertussen de transactie al toegegeven, maar weigert over omkoping te spreken. In plaats daarvan zou Gribkowsky Ecclestone hebben afgeperst. Ondertussen heeft Ecclestone wel al zijn functie neergelegd als bestuurslid van het bedrijf dat de Formule 1 runt.

Mocht Ecclestone schuldig bevonden worden, dan geldt er in Duitsland een celstraf die kan variëren van drie maand tot tien jaar. Gerhard Gribkowsky werd eerder al veroordeeld voor corruptie, en zit momenteel zijn straf van acht en een half jaar uit.

Ecclestone denkt echter dat de rechtszaak alsnog wordt afgeblazen. “Ik durf wedden dat het niet doorgaat … Soms gebeuren er zaken in het leven, maar je moet er steeds mee door.” vertelde hij tegen de BBC.

Ondertussen staat de Brit nog steeds aan het hoofd van de Formule 1, maar onder streng toezicht. In geval van een veroordeling is zijn rijk meer dan waarschijnlijk uit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}