“Wegvallen Britse GP zou enorme klap voor Britse autosport zijn”

Voormalig Benetton- en BAR-teambaas David Richards luidt de alarmbel door te zeggen dat het wegvallen van een GP in Groot-Brittannië grote gevolgen zal hebben voor de Britse autosport in het algemeen.

Tegenwoordig is Richards voorzitter van de British Motor Sport Association (MSA). In die hoedanigheid liet hij zijn licht schijnen op de toekomst van de autosport tijdens een speech op de ‘Autosport International show’.

“Er is al een Britse GP sinds het begin van het wereldkampioenschap Formule 1 in 1950,” aldus Richards. “Een recente bevraging onder de fans heeft uitgewezen dat de GP van Groot-Brittannië bij de vier meest iconische races hoort die de fans overal ter wereld op TV willen zien.”

“Ieder jaar draagt het evenement ongeveer 50 miljoen pond bij aan de Britse economie en ongeveer 4,5 miljoen TV- kijkers in het Verenigd Koninkrijk stemden er vorig jaar op af. Het is dus ook belangrijk voor de fans thuis.”

“Daarom zullen wij van de MSA actief deelnemen aan de gesprekken en met onze steun er voor zorgen dat de Britse GP ook na 2019 nog deel uitmaakt van de Formule 1.”

Richards wenste niet in detail te gaan over welk soort steun het zou gaan.

“Het is moeilijk om te zeggen op welke manier onze steun zich zal uiten,” gaat de Brit verder. “Misschien kunnen we op de een of andere manier druk uitoefenen, voor staatssteun zorgen of nog op een andere manier. Ik sta volledig achter het belang van dit evenement voor de Britse autosport. We zullen er alles aan doen om de toekomst van de Britse GP te verzekeren.”

De organisatoren van de GP van Groot-Brittannië, de British Racing Drivers Club (BRDC), hebben afgelopen zomer een clausule in hun contract met de F1 geactiveerd om de overeenkomst te beëindigen na de race van 2019. Op die manier hopen ze een gunstiger contract uit de brand slepen want op dit moment geraakt de BRDC niet uit de kosten.

Met de huidige overeenkomst moet de BRDC elk jaar meer betalen aan de F1 om de GP te mogen organiseren, de kans is echter klein dat de nieuwe eigenaars van de F1 daar in willen snoeien. Er is wel een overeenkomst tussen het Formula One Management (FOM) en de BRDC om het evenement te delen als een joint venture.

Woensdag aanstaande is er een vergadering in Londen gepland met alle organisatoren van de huidige kalender om de toekomst van de sport te bespreken.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print