Wehrlein: “Crash en blessure betekenden bijna het einde van mijn F1-carrière”

Tijdens de “Race of Champions” brak Pascal Wehrlein drie ruggenwervels waardoor hij niet aan de eerste twee races van het seizoen kon deelnemen en dat stuitte toen op soms nogal felle kritiek. Mede omdat niemand precies wist wat er hand was.

Om de critici de mond te snoeren stuurde Wehrlein na de race in Bahrein een tweet de wereld in die moest duidelijk maken hoe serieus zijn blessure wel geweest was. De Duitser vertelt dat de kritiek hem nooit gestoord heeft tijdens zijn revalidatie en dat hij nooit druk vanuit het kamp van Sauber of Mercedes gevoeld heeft.

“Ze wisten wat er hand was en ook hoe erg het was,” aldus Wehrlein. “Ik heb nooit druk gevoeld vanuit het kamp van Sauber, noch vanuit de hoek van Mercedes, want uiteindelijk was mijn blessure vrij ernstig en had ze het einde van mijn carrière kunnen betekenen.”

Vanaf het begin van de blessure was het wel al duidelijk dat alles weer in orde zou komen maar dat ze gewoon tijd nodig had om te genezen en dat was een hele geruststelling.

“Ik heb in Barcelona in de auto gereden en dat ging heel goed en een week daarna reed ik in Australië en eigenlijk ging dat nog beter. Maar na die eerste dag in Australië voelde ik ook dat het nog te vroeg was voor mijn rug en vooral dat ik nog niet fit genoeg was.”

Wehrlein geeft aan dat het frustrerend was om niet te kunnen rijden want iedereen kijkt immers uit naar het begin van het seizoen. Helemaal naar Australië reizen om er daar dan op vrijdag achter te komen dat hij nog niet fit genoeg was om een raceafstand af te leggen maakte het extra zuur, maar de Duitser benadrukt dat hij veel steun gekregen heeft van zowel Mercedes als Sauber.

“Beide teams hebben me alleen maar gesteund en geen druk opgelegd. Na Australië ben ik meteen naar huis gegaan om te trainen en in samenspraak met de teams hebben we dan ook beslist dat ik in China niet in actie zou komen,” laat Wehrlein weten. “De periode tussen Australië en Bahrein was het zwaarst omdat er maar één ding in mijn hoofd speelde: zo snel mogelijk terugkomen. Maar die gedachte heeft me ook geholpen tijdens de trainingen.”

Bij zijn comeback in Bahrein maakte Wehrlein meteen indruk, een dertiende plaats tijdens de kwalificaties en een elfde plaats tijdens de race, in een wagen die wel eens beschouwd wordt als één van de zwakste van het veld.

“Tijdens de kwalificaties had ik meer pijn dan tijdens de race,” aldus de Mercedes-protegé. “Dat was vreemd en ik begreep het zelf niet goed. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat je de kerbstones meer aanvalt in zo een kwalificatie, ofwel ben ik er meer gewoon aan geraakt. In de auto heb ik er hoe dan ook geen last van, als ik allerlei bewegingen moet maken om uit te stappen voel ik natuurlijk nog wel iets.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print