Wehrlein: “Mijn beste races in 2017 kon je niet zien”

Pascal Wehrlein vindt dat zijn beste races van het afgelopen seizoen gewoonweg niet in beeld zijn gebracht omdat Sauber zo veel achterstand had op de andere teams.

Wehrlein scoorde in 2017 alle vijf de punten voor Sauber, dit door als achtste te finishen in Spanje en als tiende in Baku. Hijzelf vindt dan weer dat zijn tweede helft van het seizoen beter was door een constante lijn van onder andere een twaalfde en drie veertiende plaatsen.

Hij moet voor volgend seizoen echter zijn zitje afstaan aan Charles Leclerc, die door een samenwerking van Ferrari, Alfa Romeo en Sauber in het team werd opgenomen.

“Het beste resultaat was natuurlijk in Barcelona, maar in de tweede helft van het jaar waren de races beter. Dit kon men echter niet zien omdat we zo’n grote achterstand hadden op de andere teams. Zo werden we in Japan op een ronde gezet door de tweede-laatste rijders.”

“Ik ben blij met mijn vijf punten. Niet alle races waren even goed, maar over het algemeen hebben we al het mogelijke gedaan,” aldus Wehrlein.

Zowel de achterstand van Sauber op de overige teams, als de extra pech voor de Duitser, hebben het seizoen er niet makkelijker op gemaakt. Hij zei dat motorproblemen hem tegenzaten van Oostenrijk tot Italië en van Japan tot de Verenigde Staten ging het alle kanten op met de auto.

Wehrlein was en is nog steeds een van de kandidaten voor een zitje bij Williams, dat echter waarschijnlijk naar Sirotkin gaat. Hierdoor gaan de geruchten rond dat hij in 2018 terug in het DTM voor Mercedes gaat rijden.

Verder liet hij ook weten dat hij nog aan een plaats kan geraken mocht hij voor een seizoen lang in een andere klasse gaan rijden. Wehrein vindt alleszins dat hij zonder spijt kan terugblikken op 2017.

“Ik heb mijn best gedaan en dat is het belangrijkste. We hebben alle kansen genomen die er waren. Met wat meer ervaring kan je sneller weten wat er aan de set-up voor een race beter kan. Je leert altijd wel bij,” besloot hij.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023