Wehrlein neemt niet deel aan GP van Australië: Giovinazzi vervanger

Het nieuws dat Pascal Wehrlein niet zal niet deelnemen aan de GP van Australië kwam deze ochtend als een complete verrassing. De Duitse Sauber-piloot zal vervangen worden door Antonio Giovinazzi.

Wehrlein crashte tijdens de Race of Champions en mistte daardoor ook de eerste van twee wintertests. Aan de tweede wintertest nam Wehrlein echter probleemloos deel en hij liet ook uitschijnen dat hij zich voldoende fit voldoende om deel te nemen aan het eerste raceweekend.

Dat werd ook nogmaals bevestigd tijdens de medische screening van de FIA op donderdag. Indien Wehrlein niet door die screening was geraakt mocht de Duitser zelfs niet aan het raceweekend beginnen.

Wehrlein nam gisteren deel aan de eerste twee oefensessies maar besloot vervolgens dat hij niet voldoende fit was om een volledige F1-race met de nieuwe F1-bolides te rijden. Wehrlein kon door zijn blessure niet voldoende trainen om fysiek voldoende voorbereid te zijn op de zware fysieke belasting van de nieuwe F1-bolides.

Al de rijders hebben de voorbije winter extra moeten trainen omdat de 2017-bolides door de grotere g-krachten een veel zwaardere belasting vormen voor het mensenlijk lichaam. Wehrlein kon dat niet omdat zijn blessure eerst voldoende moest herstellen.

Wehrlein is uiteraard teleurgesteld dat hij niet zal deelnemen aan het eerste raceweekend, al benadrukte het Sauber F1 team wel dat Wehrlein zelf de beslissing heeft genomen om niet deel te nemen aan de race.

Antonio Giovinazzi, de Ferrari-testpiloot en vorig jaar vicekampioen in de GP2 series, zal Wehrlein vervangen. Giovinazzi verving Wehrlein ook al tijdens de eerste wintertest en kent daardoor de nieuwe F1-bolide van Sauber.

Een ideale voorbereiding is het echter niet voor Giovinazzi. De Italiaan kon daarnet in de aanloop naar de kwalificatie en de race immers alleen de derde oefensessie afwerken. Giovinazzi reed daarin achttien ronden en was logischerwijze de traagste van al de rijders.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”wehrlein_sauber_headline.jpg”;}
Pascal Wehrlein zal niet deelnemen aan de GP van Australië. De Duitse Sauber-piloot zal vervangen worden door Antonio Giovinazzi.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022