Wehrlein op weg naar Ferrari?

De voormalige Mercedes-beschermeling Pascal Wehrlein zal volgens ‘Motorsport’ in 2019 aan de slag gaan bij Ferrari als ontwikkelingsrijder.


Pascal Wehrlein heeft er al twee seizoenen in de Formule 1 opzitten. In 2016 vonden we de Duitser terug bij Manor en het jaar nadien was hij aan de slag bij Sauber. Vorig jaar slaagde hij er niet in om een zitje te versieren in de F1 en moest hij noodgedwongen uitwijken naar het DTM-kampioenschap.

Volgend weekend zal hij zijn debuut maken in de Formule E voor Mahindra nadat hij zijn overeenkomst met Mercedes beëindigd had op het einde van vorig jaar. Bij de eerste E-Prix was de Duitser nog afwezig omdat hij nog aan Mercedes verbonden was maar volgens bronnen van ‘Motorsport’ werd hij dat weekend ook gesignaleerd in Maranello.

Vorig jaar namen Antonio Giovinazzi en Daniil Kvyat de honneurs van ontwikkelingsrijder waar voor Ferrari maar zij zullen volgend jaar respectievelijk voor Sauber en Toro Rosso gaan racen in 2019.

Vorig jaar deed Ferrari geregeld beroep op haar ontwikkelingsteam om na slechte trainingen op vrijdag toch nog een succesvol weekend af te werken. Het meest opmerkelijk resultaat was waarschijnlijk tijdens de GP van Canada toen Sebastian Vettel na een dramatische vrijdag toch nog de pole wist te veroveren en de race op zijn naam wist te schrijven.

Vettel onderstreepte nog het belang van de ontwikkelingsrijders tijdens de GP van Abu Dhabi tegenover ‘Motorsport.’

“Gebaseerd op onze bevindingen hebben we de auto aangepast voor de kwalificatie na de vrije trainingen,” aldus Vettel. “Dat hebben we allebei gedaan en het was beter, we waren er gelukkiger mee.”

“Dat is niet de eerste keer dat dat gebeurde en we zijn de jongens extreem dankbaar dat ze daar de tijd voor nemen. Het is zeker niet de leukste job op een vrijdagavond, zeker als je jong bent, maar het is belangrijk en het betekent een meerwaarde.”

“Ik denk dat we wel heel snel mensen zullen vinden die goed bij ons passen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook op dat vlak een topteam zullen hebben in 2019,” besloot Vettel.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA