Jolyon Palmer en niet Stoffel Vandoorne racepiloot bij het Lotus F1 team

Het Lotus F1 team heeft Jolyon Palmer bevestigd als tweede rijder.

Niet onze landgenoot Stoffel Vandoorne maar wel Jolyon Palmer zal volgend jaar voor het Lotus F1 team, het toekomstige Renault F1 team, racen.

De 24-jarige Palmer was dit seizoen test- en reserverijder bij het Lotus F1 team en mocht reeds meermaals op vrijdag in actie komen tijdens de oefensessies. Palmer zal samen met de Venezolaan Pastor Maldonado het rijdersduo bij Lotus vormen. Hij volgt Romain Grosjean op, die volgend seizoen voor het Haas F1 team gaat rijden.

Palmer werd in 2014 GP2-kampioen en mag dus na een jaartje aan de zijkant te hebben gestaan dan toch zijn racedebuut in de Formule 1 maken. Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat ook Stoffel Vandoorne dat lot in het beste geval staat te wachten.

Onze landgenoot werd dit jaar met een nooit geziene dominantie GP2-kampioen, maar de racezitjes in de Formule 1 zijn schaars. Er bestaat nog wel een mogelijkheid bij het Haas F1 team of het Manor F1 team, maar het ziet er eerder naar uit dat Vandoorne een jaartje als reserverijder bij het McLaren F1 team zal fungeren. Vandoorne kan dan hopelijk eind 2016 Jenson Button opvolgen indien de Brit dan afscheid neemt van de Formule 1.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”palmer_lotus_headline.jpg”;}
Het Lotus F1 team heeft Jolyon Palmer bevestigd als tweede rijder.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print