Welk team maakt de snelste pitstops?

Mercedes GP heeft nog geen overwinning behaald maar op het vlak van pitstops zijn ze momenteel het te kloppen team.
De renstal waarbij Nico Rosberg en Michael Schumacher rijden lijkt na de GP van China competitiever te zijn dan tijdens de eerste twee races. Op het vlak van pitstops kennen ze echter voorlopig hun gelijke niet. De gemiddelde duur van een pitstop bij Mercedes GP is 22,301 seconden. Dat is voor alle duidelijkheid inclusief het binnen en buitenrijden van de pitlane.

Vooral McLaren moet maar nipt haar meerdere erkennen terwijl Red Bull iets meer afstand moet laten. De verschillen zijn echter beperkt maar in de Formule 1 kan ieder duizendste van een seconde het verschil maken. Net iets sneller op de baan komen kan immers betekenen dat je in de aanloop naar de eerste bocht nog net voor een andere rijder de baan op kan blijven.

Ook bij de pitstops valt op dat Ferrari niet competitief genoeg is. De Italiaanse renstal moet tevreden zijn met een zevende plaats. De pitcrew van Ferrari kan dus maar best nog wat oefenen als het Alonso of Massa als winnaar over de lijn wil zien komen.

Wel moet er uiteraard ook rekening mee gehouden worden dat teams soms een extra pitstop dienden uit te voeren voor een herstelling aan een wagen. Dit kan bijvoorbeeld het wisselen van een beschadigde voorvleugel of kapotte band zijn. Dergelijke pitstops vragen uiteraard meer tijd dan een normale pitstop.

Sauber F1 spant dan weer de kroon als het op het minst aantal pitstops aankomt. De renstal moest tot nu toe slechts tien pitstops uitvoeren tijdens de eerste drie races van het seizoen, een erg laag aantal. Het valt op dat Sauber ondertussen een reputatie heeft om races uit te rijden met een minimaal aantal pitstops.

Uiteraard deden Williams (8) en Lotus (10) ook erg weinig pitstops maar dat is hoofdzakelijk toe te schrijven aan opgaves tijdens de race. Bij Hispania Racing dient dan weer de opmerking gemaakt te worden dat ze de gp van Australië niet mochten meerijden, alsook dat hier door opgaves het aantal pitstops erg laag ligt.

Team Aantal pitstops gemiddelde duurtijd
Mercedes GP 14 22,301 sec.
McLaren 17 22,383 sec.
Red Bull 17 22,589 sec.
Sauber 10 23,067 sec.
Force India 14 23,340 sec.
Lotus Renault GP 14 23,615 sec.
Ferrari 17 23,739 sec.
Williams 8 23,810 sec.
Toro Rosso 12 23,960 sec.
Team Lotus 10 24,220 sec.
Marussia Virgin 12 24,944 sec.
Hispania Racing 5 25,676 sec.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print