Welk team mag zich Lotus noemen?

U zal zich vast nog wel herinneren dat ‘Renault’ en ‘Lotus’ in conflict lagen omwille van het gebruik van de naam en het logo van ‘Lotus’. De hele discussie draaide uit tot een rechtszaak. Maar wie trekt nu aan het langste eind?
Nu de uitspraak van rechter Peter Smith heeft plaatsgevonden, nu gaat de discussie blijkbaar op eenvoudige wijze voort. Alles begon met de vraag wie nu de legendarische naam Lotus mocht gebruiken in de F1. Uiteindelijk diende justitie zich te moeien en deed het vervolgens een uitspraak waardoor één van beide partijen uiteraard in de koude zou blijven staan.

Toch niet! Zowel de renstal Renault als die van Lotus beweren nu elk voor zich de rechtszaak gewonnen te hebben. Dus staan we terug op nul?

“Dit is een vrij duidelijke zaak. Het is Tony Fernandes die over de rechten beschikt van Team Lotus. Hij mag de naam en het logo gebruiken binnen de F1. Het team van Fernandes erfde de rechten en alle bijhorende goodwill. Beide partijen beweren nu wel het logo te mogen blijven gebruiken. Men is van mening dat concurreren onder een gelijkaardige naam tot de mogelijkheid blijft behoren”, aldus rechter Peter Smith zelf.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}