Werd de FIA door Ferrari getipt over valsspelen andere motorfabrikanten?

De FIA heeft aan alle motorfabrikanten gevraagd om meer info te verschaffen met betrekking tot de werking van het ERS-systeem van hun motor. Er zijn vermoedens dat minstens één of zelfs meerdere motorfabrikanten vals spelen en mogelijk maakte Ferrari de FIA daar attent op.


Daarbij zou er dan mogelijk iets gelijkaardig gebeuren zoals Ferrari dat vorig jaar deed met het manipuleren van de brandstoftoevoer. Deze keer zou het ERS gemanipuleerd worden, het ERS bepaalt hoeveel vermogen de MGU-K mag leveren. De FIA vermoedt dat er op dat vlak eveneens een manipulatie plaatsvindt en mogelijk zijn ze op dat vlak getipt door Ferrari.

De vertrouwelijke schikking van vorig jaar hield in dat Ferrari mee zou helpen bij de naleving van het motorreglement. Volgens Marc Priestley zou Ferrari nu mogelijk de FIA helpen bij het opsporen van gelijkaardige inbreuken en manipulaties bij de concurrentie.

“Een van de dingen die afgesproken werden is dat Ferrari de FIA zou helpen bij het controleren van de legaliteit van de motoren. Is dit iets dat Ferrari zelf in het verleden deed en waarvan het nu gelooft dat de anderen dat op een bepaalde manier doen?” aldus de voormalig engineer van McLaren op zijn Youtube-kanaal.

“Ik heb met enkele mensen gesproken, ook met veel mensen rond Ferrari en de Ferrari-aangedreven teams en zij geloven dat ze nu de enige krachtbron hebben die momenteel legaal gebruikt wordt.”

Het wordt nu uitkijken naar het onderzoek dat de FIA naar de verschillende ERS-systemen voert. Wat zullen de bevindingen zijn en hebben ze gevolgen voor zowel de rest van het seizoen alsook volgend seizoen?

Wordt ongetwijfeld vervolgd …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021