“Wereld getuige van langzame dood Michael Schumacher”

Dat is de dramatische mening van voormalig F1-dokter Gary Hartstein.
image
Ondanks het peperdure privé-ziekenhuis dat vrouw Corinna liet bouwen lijkt de toestand van de zevenvoudige wereldkampioen niet te verbeteren.

Deze zomer liet manager Sabine Kehm weten dat Schumi het ziekenhuis van Lausanne had verlaten om thuis verder te herstellen van zijn zware ski-ongeval. Op het domein van de Schumachers was er ondertussen een hypermoderne ziekenhuisvleugel gebouwd, met een vijftienkoppig team van specialisten en verplegers. Ondanks de professionele zorg kwam er sindsdien geen update meer over de toestand van de Duitser.

Oud-F1-dokter Gary Hartstein heeft toch nog steeds zijn twijfels over de positieve berichten, vooral door het gebrek aan details.

“Indien Schumacher daadwerkelijk wakker zou geworden zijn uit zijn coma, dan zou in het persbericht toch staan dat hij problemen heeft om zichzelf uit te drukken en dat hij opnieuw leert stappen, lezen en schrijven”, vraagt hij zich af. “Hoe langer het duurt, hoe kleiner de kans dat Michael zal herstellen.”

Volgens Hartstein ligt de zevenvoudige wereldkampioen dus nog steeds in coma en ziet de toekomst er allesbehalve rooskleurig uit.

“De levensverwachting voor iemand in coma die geen duidelijke verbeteringen toont, is enkele maanden tot maximaal een paar jaar. De wereld is dus getuige van de langzame dood van Michael Schumacher”, is de harde mening van de F1-dokter.

Door de weinige officiële updates van de familie, is het gissen hoe het echt gaat met de Duitser. Een vriend van de familie liet weten dat er weinig vooruitgang is maar dat Corinna zich rechthoudt aan hele kleine stapjes voorwaarts.

“De vraag is natuurlijk hoe hij verder gaat evolueren en dat weet niemand. Maar het is duidelijk dat hij nooit meer de man gaat worden die hij voor zijn ongeval was”, verklaart de vriend.

Toch is er ook hoopvol nieuws. Zo zouden Kroatische dokters een revolutionaire operatie en chip ontworpen hebben die Schumacher zou kunnen helpen opnieuw te stappen en te praten. De familie Schumacher zou in contact zijn met de ontdekkers en blijft ondertussen aan zijn bed zitten en boodschappen van vrienden en fans voorlezen.

“Corinna hoopt dat Michael tegen volgende zomer in een rolstoel kan zitten. Dat zou al een enorme stap voorwaarts zijn”, volgens diezelfde vriend van de familie.

geschreven door Catya Leroux
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}