Wie test wanneer in Abu Dhabi?

Het seizoen 2014 is ten einde. De wereldkampioen is bekend. Maar toch wordt er nog een laatste keer gereden op het circuit van Abu Dhabi. Er worden immers nog testen afgelegd op dinsdag en op woensdag. Dit heeft de teams een kans om jonge rijders een kans te geven en eventueel al enkele onderdelen voor volgend seizoen te testen.
image
De motoren zullen dus morgen opnieuw gestart worden. Dit is de kans voor jonge talenten om te kunnen tonen wat ze in huis hebben. Ze mogen immers rijden met de wagen van 2014, waardoor de vergelijking met de vaste rijders snel gemaakt is. De teams laten niet enkel een andere rijder in hun wagen stappen, maar zullen ook wat aanpassingen kunnen doen aan hun huidige wagen met het zicht op volgend jaar.

Er wordt het meest uitgekeken naar McLaren. Voor ons Belgen is het uitkijken naar Stoffel Vandoorne, die twee dagen mag rijden bij McLaren. Maar er wordt ook veel aandacht besteedt aan het feit dat McLaren niet met een Mercedes-motor zal rijden, maar wel met deze van Honda. McLaren zal, na de filmdag, nu zijn MP4-29H kunnen tonen aan de rest van de wereld. Het team uit Woking zal een testversie van de Honda-krachtbron installeren. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne krijgt de eer om deze nieuwe krachtbron uitgebreid te testen op het circuit van Abu Dhabi.

Naast Stoffel Vandoorne zullen Will Stevens (Caterham), Marcus Ericsson (Sauber) en Max Verstappen (Toro Rosso) de mogelijkheid hebben om twee dagen te mogen testen.

Hieronder een overzicht van welke rijder er in actie komt bij welk team (onder voorbehoud):

Mercedes: Nico Rosberg (dinsdag), Pascal Wehrlein (woensdag)
Red Bull: Carlos Sainz jr. (dinsdag), Daniel Ricciardo (woensdag)
Williams: Valtteri Bottas (dinsdag), Felipe Nasr (woensdag)
Ferrari: Kimi Räikkönen (dinsdag), Raffaele Marciello (woensdag)
McLaren: Stoffel Vandoorne (dinsdag en woensdag)
Force India: Jolyon Palmer (dinsdag), Skip Goddard (woensdag)
Toro Rosso: Max Verstappen (dinsdag en woensdag)
Lotus: Esteban Ocon (dinsdag), Charles Pic (woensdag)
Sauber: Marcus Ericsson (dinsdag en woensdag)
Caterham: Will Stevens (dinsdag en woensdag)

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}