“Wij hebben het niet gedaan”

Bernie Ecclestone is degene die zorgt voor de voorlopige kalender, alvorens deze aan de FIA te presenteren. Over de kalender die rondging in de paddock in Monza weet de Brit echter niets af.
image
De beste man mag dan al 82 lentes achter zich liggen hebben, seniel is hij alles behalve. Toen Sky Sports hem vroeg naar de voorlopige kalender, met 21 races, die werd uitgedeeld aan de teams in Monza reageerde Ecclestone: “Daar weet ik niets van. Dat hebben wij niet gedaan.”

Op de zogenaamde lijst voor volgend jaar staan 21 races, terwijl Ecclestone eerder met de teams was overeen gekomen dat een jaarkalender een maximum van twintig races zou omvatten. Vreemd is wel dat de nieuwe GP in New Jersey, die nog steeds gepland staat voor 2014, niet op die kalender staat die in Monza naar buiten kwam. “Dan hebben we nu eigenlijk 22 races.” grapte Ecclestone.

Wat wel vast lijkt te staan, is dat er nog heel wat zal moeten gepraat worden over de definitieve versie van de kalender voor volgend seizoen, want zoals het er nu naar uit ziet, staan er twee races te veel op het lijstje. Dewelke zullen afvallen, zal de tijd moeten uitwijzen. New Jersey wordt alvast nog niet uitgesloten door Ecclestone. De Brit hoopt immers nog steeds dat ze hun contract respecteren, zodat het F1-circus zich volgend jaar kan installeren in Port Imperial, met een imposante uitkijk op Manhattan.

Ook de teams zien een tripje naar New Jersey wel zitten. “Ik vind uiteraard dat New Jersey een fantastische locatie zou zijn. Het zou uitstekend zijn voor onze sport.” stelde McLaren-teambaas Martin Whitmarsh op donderdag al tijdens de persconferentie voor de teambazen. Over zijn favoriete en minder favoriete circuits wilde Whitmarsh echter niet uitweiden. “Het zou zeer onrespectvol zijn om dit platform te gebruiken om daar onze mening over te geven.”

“Het is aan Bernie om ons een goede kalender af te leveren. Over het algemeen is hij daar telkens al in geslaagd, dus ik ben zeker dat dit volgend seizoen ook wel weer in orde zal zijn.” verklaarde Whitmarsh.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali geeft tegelijk aan dat er nog ruimte genoeg is voor verandering. “Eind september wordt alles besproken in het World Motorsport Council, dus laten we dat afwachten om te zien hoe het zal aflopen. De zaken kunnen snel veranderen.” aldus de Italiaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print