Williams bevestigt Massa en Bottas als rijdersduo voor 2016

Het Williams F1 team heeft vandaag bevestigd dat het met Felipe Massa en Valtteri Bottas doorgaat als rijdersduo in 2016.

2016 zal het derde seizoen op rij zijn met Massa en Bottas als rijdersduo bij het Williams F1 team. Lange tijd zag het er echter naar uit dat het rijdersduo wel eens zou kunnen veranderen want Bottas werd gelinkt aan een mogelijke overstap naar Ferrari.

Ferrari bevestigde echter vlak voor de start van het raceweekend in België dat Kimi Raikkonen ook volgend jaar nog voor de Italiaanse renstal zal rijden. Daarmee konden de geruchten over een mogelijke komst van Force India-piloot Nico Hulkenberg of Williams-piloot Valtteri Bottas definitief naar de prullenmand verwezen worden.

Force India bevestigde eerder deze week dat Nico Hulkenberg ook de komende twee jaar bij het team zal rijden en vandaag was het dus de beurt aan Williams dat haar rijdersduo bevestigde. Massa en Bottas blijven allebei bij de renstal rijden in 2016. Het team is verheugd dat het met beide rijders verder kan blijven samenwerken.

“Ik ben erg tevreden dat ik kan bevestigen dat Felipe en Valtteri volgend jaar opnieuw voor Williams zullen racen. Stabiliteit is erg belangrijk voor een team om succes te behalen in de Formule 1. Om nu voor het derde jaar op rij over één van de sterkste rijdersduo’s te beschikken plaatst ons in een fantastische positie om ons momentum vast te houden om ons ook in 2016 vooraan de grid te manifesteren,” aldus Sir Frank Williams, oprichter en teambaas van het Williams F1 team.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”bottas_massa_headline.jpg”;}
Het Williams F1 team heeft vandaag bevestigd dat het met Felipe Massa en Valtteri Bottas doorgaat als rijdersduo in 2016.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021