Williams blijft ondanks FOTA-beslissing in de Formule 1

Nu de strijd tussen de FIA en de FOTA langzamerhand een hoogtepunt begint te bereiken vragen velen zich af wat Williams en Force India zullen doen. Bij Williams schenkt men alvast klare wijn: “Wij blijven in de F1”
Williams en Force India hebben zich reeds eerder onvoorwaardelijk ingeschreven voor het seizoen 2010. Daarmee distantieerden beide teams zich van de FOTA. Nu de FOTA-teams het hard beginnen spelen en dreigen de F1 te verlaten zou het wel eens kunnen dat Force India en Williams ook op hun stappen terugkomen.

Daar is echter voorlopig niets van aan. Bij Williams zegt men zelfs resoluut voor de Formule 1 te kiezen en de sport dan ook trouw te blijven.

“Williams is een F1-team, meer kan ik er niet over zeggen. De constructeurs hebben de F1 zeker en vast vooruit geholpen, dit ondermeer op het vlak van status en het leveren van betrouwbare motoren,” aldus Adam Parr, de algemeen directeur bij Williams. “We hebben echter een contract met Bernie Ecclestone en Max Mosley en daarom zullen we deelnemen aan de Formule 1. Bovendien zouden we nooit genoeg geld hebben om de strijd te kunnen aangaan met de grote teams.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023